Мурованокуриловецька Районна Державна Адміністрація
Мурованокуриловецький район, Вінницька область

ПАМ'ЯТКА щодо організації проведення випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах (для батьків, педагогічного та медичного персоналу навчально-виховних закладів)

Переглядів: 119

На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя.

         Батьки та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як  влаштувати випускникові  незвичайне та яскраве свято, свято, яке залишиться в серці  кожного навіки.

                Пам’ятайте  головне,  свята повинні бути не лише веселими, але  й безпечними. Не кожний розуміє -  щедрість і гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні  організаторам ні дітям.

         На жаль, епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води та готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах. 

       Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості ( без документів, які засвідчують її якість), відсутність належних умов для приготування страв,  порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.  Залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та ін.

Тому, щоб Ваші свята  залишили після себе лише   щасливі  спогади, прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби :

 

  • Влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким ви довіряєте.
  • Поцікавтесь наявністю у закладі результатів лабораторних досліджень щодо якості питної води, яку використовують для приготування страв.
  • Узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу, зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та
  • сумнівних страв в епідемічному відношенні ( перелік дивись у додатку).
  • Не допускайте приготування (копчення, смаження, в`ялення) м‘ясних і рибних страв в домашніх умовах, не використовуйте консервів домашнього виготовлення  ( м`ясних, грибних, овочевих).
  • Не допускайте  вживання учасниками урочистостей та учнями-випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.

 Наголошуємо, що за невиконання вимог   чинного законодавства і можливе ускладнення епідемічної ситуації ВИ несете персональну відповідальність.

Давайте не будемо ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям  випускників, а   спільними зусиллями організуємо яскраві і  незабутні свята для     наших  улюблених  дітей.

 

                                                                                  Додаток

Витяг з Державних санітарних правил і норм

«Влаштування, утримання загальноосвітніх

 навчальних закладів та організації 

навчально-виховного процесу»    № 5.5.2.008-01

 

З МЕТОЮ ПРОФІЛАКТИКИ ТА НЕДОПУЩЕННЯ ЕПІДЕМІЧНИХ УСКЛАДНЕНЬ В ОРГАНІЗОВАНИХ ДИТЯЧИХ КОЛЕКТИВАХ

Забороняється використовувати в харчуванні дітей  наступних страв і продуктів :

Кондитерські вироби з кремами, морозиво, яйця та м’ясо водоплаваючої птиці, низькосортні м’ясні вироби (нижче I сорту), студні, зельци, фаршмаки, гриби, молоко-самоквас, сметана та фляжне молоко та сир м’який без термічної обробки, консерви непромислового виготовлення, солодкі газовані напої, нарізні салати з майонезом, оцтом, сметаною.

                                                                    

                                                                                     Управління Держпродспоживслужби в Мурованокуриловецькому районі

« повернутися до списку новин